Задържаха мъж заради пожара в Сакар

Задържаха мъж заради пожара в Сакар | StandartNews.com

27-годишен жител на Харманли е задържан заради възникналия пожар на 20 август, обхванал землището на селата Дрипчево, Изворово и Оряхово. Това съобщиха от ОДМВР-Хасково.

Мъжът е почиствал пасища с трактор и прикачен инвентар. Ще остане в полицията до 24 часа.

Образувано е досъдебно производство по случая.

Близо 50 000 декара гори, храсти, пасища, бадемови насаждения и лозя са изгорели до момента. Гасенето на пожара продължава.

Ситуацията е под контрол. Пожарът между селата Изворово, Дрипчево и Оряхово е овладян по целия периметър. Това съобщи пред "Фокус" Николай Вълчев, директор на Областна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" (ПБЗН)- Хасково.

„На място са над 90 човека. Всички са тук и ще продължат да работят днес. Ще осигурим дежурство. Най-вероятно ако всичко е нормално до вечерта", посочи той. „Причините за пожара са обработване на пасища със машини и оттам е станало запалването", уточни Вълчев.

„В ранния следобяд ще съберем щаба, кметът на общината ще дойде и ще преценим дали да отменим бедственото положение. Кметът го обявява и той трябва да го отмени. Ще огледаме нещата като цяло и тогава ще вземем решение", каза още директорът на областната дирекция.

Вижте повече за ситуацията от репортажа на Нова тв:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай