Задържаха 16-годишен за умишлени пожари в Добрич

Задържаха 16-годишен за умишлени пожари в Добрич | StandartNews.com

16-годишен с инициали С.А. е задържан от полицията с мярка за 24 часа, съобщиха от областната дирекция. Младежът е установен в рамките на оперативно-издирвателни мероприятия и е заподозрян за умилшено запалване на два пожара в града.

От свои източници "Стандарт" научи, че тийнейджърът е бил на мястото на възникнал пожар в сряда, за който сигнал е бил подаден около 14:45 часа. Горяли са сухи тревни площи и отпадъци зад ул. „Купен" в града.

Екипи на пожарната потушили огъня, като установили младежа на място и пред пожарникарите той споделил, че пожарът бил запален от господ, а той само играл кючек. Ден преди това - във вторник малко след 13 часа в Добрич също имаше голям пожар на сухи треви, който се разнесе и обхвана площ от около 800 дка. Всички екипи на пожарната,заедно с водоноски на сметопочистващата фирма и ВиК участваха в гасенето на огъня, което продължи над 5 часа. От полицията добавят, че в хода на разследването е установено, че С.И. е причинил пожара на сухи треви във вторник в района на околовръстния път на Добрич. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

Пред "Стандарт" ръководителят на областната пожарна служба Дарин Димитров заяви, че като цяло се наблюдава завишение на пожарите. За юли месец огнеборците са реагирали на 242 произшествия, при 170 пожара за същия период на миналата година. "Радващото е, че преобладават пожарите в сухи треви и сметища, които при нас се водят без материални щети" - сподели Димитров. Той коментира, че не липсват и лъжливи сигнали, като допълни, че от началото на годината вече има 4-5 души глобени от органите на реда за подаване на фалшиви сигнали за пожари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай