Забраниха колите на Шофьорския плаж край Дюни

Забраниха колите на Шофьорския плаж край Дюни | StandartNews.com

Любимият на много туристи Шофьорски плаж край в.с. Дюни става трудно достъпен. Този сезон до него ще може да се стига само пеша. Община Созопол въведе строга забрана за спиране на автомобили върху пътното платно край плажа.

Новите правила вече влязоха в сила и ще бъдат валидни до края на сезона. От 22 юли общинарите въведоха и временна организация на пътното движение в участъка между в.с."Дюни" и к."Свети Тома" по пътя Созопол-Приморско.

Решението за забрана спирането на превозни средства и нерегламентираното къмпингуване е съгласувано с Държавна агенция „Пътна инфраструктура" и с Главна дирекция „ Национална полиция", уточниха от община Созопол.

Според властите, забрана за спиране край шофьорския плаж е заради опасността от пътно транспортни произшествия.

"Правата отсечка е с висока спектрална видимост, което предразполага водачите да се движат с по-висока скорост. В обхвата на пътното платно съществува порочната практика на безразборно паркиране на МПС, които са собственост на плажуващите. Друг проблем на пясъчната ивица е нерегламентираното къмпиране, върху защитените пясъчните дюни", твърдят от община Созопол. От страната на к."Св.Тома" и в.с."Дюни" ще се обозначат зони за безплатно паркиране на МПС за желаещите да плажуват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай