„За виното в Калифорния и в Източните Родопи” през Месеца на Америка в Кърджали

„За виното в Калифорния и в Източните Родопи” през Месеца на Америка в Кърджали | StandartNews.com

С поредица от културни и образователни събития кърджалийци ще се докоснат до културата и живота в САЩ. Предвидени са изложби, лекции, срещи, съобщи Валентина Иванова, председател на Дружество „Приятели на САЩ" в Кърджали.

Програмата започва с рисунки и акварели „Изгубени и намерени" на родената в Момчилград Кина Бъговска, която в момента живее в Чикаго. Тя е художник и журналист във вестника на българите в САЩ „България Сега". Известните кърджалийски художници Пенка и Хари Атанасови ще представят„Изобразителното изкуство от американските музеи".
С интерес се очакват и мултимедийната презентация „За виното в Калифорния и в Източните Родопи" на журналиста Иван Бунков, както и фотоекспозицията „Америка, видяна от един кърджалиец", събрала впечатленията отвъд Океана на Николай Дечевски.

Лекторията „Американски джаз-легенди" този път е посветена на 90 години от рождението на Майлс Дейвис и на Джон Колтрейн. През февруари в Кърджали ще гостува и Алеко Дянков, син на големия български преводач от английски език Кръстан Дянков. Ще бъде представено и пилотното издание на ученически вестник „Приятели" , реализиран съвместно с Дружеството на журналистите, ОДК и ученически фотоклуб „От черно до бяло".

Месецът на Америка в Кърджали се организира за поредна година от Дружество „Приятели на САЩ", Клубът на американските възпитаници, Посолството на САЩ и община Кърджали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай