За първи път полагат асфалт върху улица в Банско

За първи път полагат асфалт върху улица в Банско | StandartNews.com

Банско. Община Банско стартира дейностите по изграждане на улица „Гоце Делчев", централната пътна отсечка няма изградена инфраструктура и настилка. Проектът „Архитектурно-художествено оформление на ул. „Гоце Делчев" и пл. „24 май – гр. Банско" е с прогнозна стойност 4 милиона лева.

Улицата ще бъде реализирана поетапно, като е обявена процедура по ЗОП за избор на изпълнител на строително-ремонтните работи по първия етап - в участъка между ул."Христо Чернопеев" и ул."Глазне". Основната идея на предложението е разработване на пешеходна зона – Улица на занаятите.

За целта ще се направят пешеходни и автомобилни настилки, ще се оформи съществуващият открит канал, ще се реконструира водопроводната и канализационната мрежа, ще се подмени уличното осветление, ще се изгради кабелен колектор за кабелизация на разпределителната мрежа и слаботокови кабели, ще се засадят дървета и ще се направи затревяване.

Улицата е с централно местоположение и нейното градоустройствено изпълнение е от първостепенно значение за подобряването на цялостния облик на града. В тази връзка с Постановление на Министерски съвет от октомври месец е осигурено финансиране от държавния бюджет на стойност 350 хиляди лева. Останалата част от необходимия ресурс за реализиране на проекта ще бъде обезпечена с общински средства, като ще се търсят варианти за участие в европейските оперативни програми от предстоящия програмен период на ЕС 2014 – 2020.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай