ВУЗ вдига нивото си с европейски пари

ВУЗ вдига нивото си с европейски пари | StandartNews.com

Стара Загора. В Тракийския университет стартира европроект, който ще повиши рязко качеството на управлението, обучението и научно-изследователската дейност. „Става дума за усъвършенстване на досегашното управление и внедряване на интегрирана информационна система, базирана на иновативни информационни и комуникационни технологии", поясни в четвъртък ректорът на университета проф. Иван Станков. Общата стойност на проекта е близо 500 хл. лв и се финансира изцяло от оперативната европрограма за развитие на човешките ресурси. Шестте основни модула на системата трябва да заробят октомври идната година.

Във всички работни групи са участвали и студенти, които заедно с преподавателите и административното ръководство ще бъдат основни потребители но модерните информационни технологии. Студентите ще могат да проследяват своя статус он-лайн, да проверяват дати, изпити, учебни планове, да кандидатстват за стипендия и общежитие от компютъра си. Преподавателите и учените пък ще разполагат с обща база данни на своите публикации, научни трудове и проекти, ще могат да правят лесно и удобно справки за учебни дисциплини и планове, за изпити, групи, оценки и др. Освен улесненията в управленския процес, ръководството и администрацията пък ще имат пряка възможност да следят и променят показателите на вуза, по които се отчита неговия рейтинг по нашите и европейски стандарти.

„Привличането на европейски средства за подобряване качеството на учебната и научно-изследователската дейност бе основен акцент в нашата управленска програма за новия мандат", припомни ректорът проф. Станков. Само през тази години университетът е стартирал проекти за 6-7 млн.лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай