ВТУ стана първият ВУЗ в Югоизточна Европа с виртуална карта в Гугъл

ВТУ стана първият ВУЗ в Югоизточна Европа с виртуална карта в Гугъл | StandartNews.com

Великотърновският университет е първият в Югоизточна Европа с виртуална карта в Гугъл

Велико Търново. Виртуална разходка по коридорите и залите за лекции ни разкрива тайните на великотърновския университет. Новите студенти, а и тези които някога са учили във вуза, сега могат да надникнат зад стените на Алма Матер направо от смартфона си или от домашният компютър в хола.

Дигиталните снимки ни отвеждат във всички седем учебни корпуса, спортния комплекс, студентските общежития, библиотеката и аулата на Великотърновския университет. До новата услуга вече имат достъп всички, които са решили да потърсят информация на официалния сайт на ВТУ.

Така търновската алма матер стана първият университет в Югоизточна Европа, включен в мащабния проект на Гугъл. Специалното 360-градусово заснемане е извършено от фирмата "Тъндър бокс" ООД, която се занимава с популяризиране на българския бизнес по света с дигитални средства.

"Ние сме първата агенция в Източна Европа, сертифицирана от Гугъл, а досега сме снимали над 400 бизнеси в България", обясни британецът Саймън Фик, управител на фирмата. До края на септември ще бъде заснета и представена базата на всички девет факултета. Технологията позволява да се прилагат и клипове. Виртуалната разходка отвежда и до студентските общежития и всеки новоприет може да види къде ще нощува и как изглеждат стаите с изглед към Царевец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай