Всички хотели пълни заради „FRANCOFOLIES" в Благоевград

Всички хотели пълни заради „FRANCOFOLIES" в Благоевград | StandartNews.com

„FRANCOFOLIES" в Благоевград за втора поредна година ще привлече хиляди меломани от страната и чужбина. Напливът на любители на съвременната френска музика този път е огромен.

Входът за събитието на 17 и 18 юни е свободен за всички зрители.

Още в средата на този месец всички благоевградски хотели обявиха, че нямат свободни места за дните на фестивала.

Сега и папата да иска да дойде, няма къде да го настаним. Такъв интерес към музикално събитие в града ни не помня. Обаждат се хора от цялата страна, молят се за стаи без никакви удобства, само да бъдат част от магията на събитието. Но всичко е пълно отдавна", твърди собственик на хотел в центъра на града, на 150 метра от сградата на общината.

Последен шанс за меломаните е да разчитат на частните квартири. Те обаче са ангажирани от хилядите студенти в областния център.

Добрата новина е, че младежите скоро ще напуснат града, тъй като учебната им година приключва. Така ще освободят квартирите.

„Аз съм информирала четирите студентки, които ползват две стаи, че ще дам помещенията на гости на фестивала. Те са съгласни. Доста хора ще постъпят като мен, тъй като ще спечелят някакви доходи", казва пенсионерката Искра Станишева.

Битката за легла ще се пренесе и в съседните на Благоевград населени места. Не е изключено закъснелите да резервират места и да отидат чак в курортите Банско и Разлог. Те ще пътуват всеки ден за шоуто в Благоевград. А на него ще има какво да се види.

Великите изпълнители от "Джипси кингс" ще открият второто издание на феста за съвременна френска музика. Световните звезди ZAZ и „Nouvelle vague" са хедлайнерите на 18 юни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай