Всеки втори акт на данъчните е за неиздадена касова бележка

НАП Бургас

Всеки втори акт на данъчните е за неиздадена касова бележка | StandartNews.com

230 акта за нарушения на данъчно-осигурителното законодателство, половината от които за неиздаване на касова бележка, са съставили инспекторите по приходите от НАП Бургас за месеците юни, юли и август по време на контролни действия по Южното Черноморие.

Инспектирани са повече от 1700 търговски обекта от Обзор до Резово, засиленият контрол продължава, информираха от териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас. Специално внимание в периода след 21 юли проверяващите са обърнали и на обектите, при които регистрирането на получаваните суми от продажби се е извършвало предимно с билети. При тези контролни действия са проверени 120 обекта и са съставени 28 акта, 9 от които за липса на фискални устройства. Във фокуса на данъчните са били плажове, предлагането на чадъри и шезлонги, бази за водни спортове, сърф училища, водни атракции, увеселителни паркове, лунапаркове, бънджи атракции, стрелбища, киносалони, платени паркинги, музеи, каси за продажба на билети. Извършени са и 31 проверки на различни фестивали, изложения и концерти.

От НАП Бургас припомнят, че от 21 юли тази година е в сила изискването търговците и институциите да заменят билетите с касови бележки и да отчитат продажбите чрез фискални устройства, свързани дистанционно с приходното ведомство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай