Враца раздаде най-престижните си награди

Враца раздаде най-престижните си награди | StandartNews.com

В деня на Враца 1 юни по традиция бяха раздадени най-високите обществени отличия - "Почетен гражданин" и Наградата на Враца за 2015 г. Тържествената сесия на общинския съвет започна с българския химн и химна на Европа.

"Ботевите дни, изпълнени със събития и прояви, завладяват със своята емоционалност! Имаме заветните слова на нашите предци да работим в единение и търсим най-добрите подходи и решения да вървим към успехите. Стремим се да създаваме по-добри условия за възпитанието, отдиха и здравето на децата на Враца", каза кметът инж. Николай Иванов.

Тази година званието "Почетен гражданин" бе присъдено на дългогодишния учител по география Георги Павлов и преподавателя по рисуване Евгени Тодоров. Посмъртно със званието бяха удостоени ген. майор Горан Тодоров, Васил Драганов, треньорът по автомоделни спортове Огнян Филипов и на журналистът Добрин Мермерски. Наградата на Враца за 2015 г. получиха Бойка Дичева - дългогодишна треньорка по спортни танци, и Марин Ботунски - журналист, белетрист, главен редактор на алманах "Околчица".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай