Връчиха медали за храброст на четирима, спасили дядо от пожар

Връчиха медали за храброст на четирима, спасили дядо от пожар | StandartNews.com

Медали за храброст получиха четиримата младежи, спасили при пожар живота на 93-годишния Любен Гоцев от село Усойка, община Бобошево. Отличията на Марио Симеонов на 26 г., Мартин Миланов на 19 г. и Божидар Терзийски на 21 г.,- тримата от Усойка и на столичанина Янко Любомиров Малинов на 17 г. бяха връчени от директор на ГД ПБЗН главен комисар Николай Николов в тържествена обстановка в РСПБЗН – Дупница.

На 1 май 2015 г. в имота на възрастния мъж беше възникнал пожар. Младежите го забелязват и се намесват смело, за да измъкнат от пламъците дядото. Главен комисар Николов поздрави четиримата младежи от името на министър Румяна Бъчварова и от името на главния секретар Георги Костов.

„При такива ситуации проличава нашата солидарност и жертвоготовност за взаимопомощ. Аз се гордея с вас, знам, че вие ще бъдете пример за вашето поколение. Пример за това как нашият малък български народ със съвместни усилия може да направи нещо добро. Като начало - най-ценното да спаси човешки живот. Благодаря ви от сърце", каза при връчването на медалите главен комисар Николов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай