Войвода бие камбаната за „Свидетели на Йехова"

Войвода бие камбаната за „Свидетели на Йехова" | StandartNews.com

Общински съветник от партията на войводите във Враца алармира за тайни срещи, които се организират от „Свидетели на Йехова" във Враца. Темата бе поставена и на общинската сесия в града, по време на която съветникът от ВМРО Марин Цветков заяви, че са получили информация в партийната организация, че в центъра на Враца е имало щанд на сектантите, които вербували врачани. Хора от града пък твърдят, че през последните два месеца имало представители, които обикаляли от врата на врата с рекламни брошури.

В местната структура на войводите имало и сигнал, че в града се провеждат тайни сбирки на „Свидетелите на Йехова", на който присъствали и деца. Някои от тях били малолетни. Цветков заяви, че очаква от страна на местната управа да извършат проверка по сигнала, включително и за регистрацията на въпросния щанд, който бил разпнат в центъра.

Отново по сигнал на ВМРО във Враца през 2010 г. бе разкрит нелегален молитвен дом. Дейността на „Свидетели на Йехова" е забранена в редица държави. Нейните последователи отричат основните християнски ценности. Особено опасен е декларираният отказ, включително и на деца, от кръвопреливане.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай