Восъчни фигури на Калата и Тодор Колев ще показват във Варна

Восъчни фигури на Калата и Тодор Колев ще показват във Варна | StandartNews.com

В Деня на труда 1 май социализмът оживява в единствения в света и уникален Ретро музей, където десетки хиляди експонати и артефакти връщат времето назад от 1944 до 1989 г. Очаква се премиерът Бойко Борисов да пререже лентата на откриването, която ще държат от двете страни момичета с бели блузи и червени връзки - автентични пионерки.

А насреща ще му махат Тодор Живков и Леонид Брежнев до лъскавата правителствена "Чайка". 25 са восъчните фигури на големите личности и соцвеличията на епохата. Но сред тях са и любимци на народа като Емил Димитров, Георги Парцалев, Георги Калоянчев, Тодор Колев, а последната е на Коста Цонев. Най-ярко блести колекцията от 50 автомобила от епохата с марките "Волга", "Москвич", "Трабант", "Шкода" - всички в безупречно реставриран вид, които палят и могат веднага да тръгнат. До тях са изложени една дузина мотоциклети "Симсон" и Балкан", като най-старият е "Газ-67" от 1943 г. от военния период.

В щанда за хранителни стоки и напитки от онова време се намира "Копърка", "Ментовка", "Бренди" и "Швепс". Козметиката е представена от "Тройной одеколон" и "Майска роза".
Музеят е създаден от бизнесмена Цветан Атанасов. Осъществих една моя мечта от 10 години, откогато съм и започнал да събирам атрибути и експонати за всяка една колекция, казва той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай