Военни се събраха на среща в поделението в Момчилград

Военни се събраха на среща в поделението в Момчилград | StandartNews.com

Закритото военно поделение в Момчилград посрещна 300 генерали, офицери, сержанти и войници, служили през годините.
През почивните дни се събраха близо 300 генерали, офицери, сержанти и войници, служили през годините в Момчилград. В срещата участва и кметът на община Момчилград Акиф Акиф. Всички положиха венци и цветя на паметника на загиналите във войните за България и на мемориала на десетте военнослужещи от полка, които река Върбица погълна по време на учение преди 25 години.

Сред гостите бяха председателят на СОСЗР генерал-лейтенант от запаса Стон Топалов и доайенът на командирите на 34-ти мотострелкови полк подп. от запаса Христо Христов
„И преди, когато не беше кмет, Акиф Акиф помагаше на поделението, особено при осигуряването на спортните дейности", подчерта майор Пламен Петков, последният началник на Служба „Информация и връзки с обществеността" в поделението и връчи на кмета плакет на Съюза и книгата „Предводители на запасното войнство в България".

Срещата между военнослужещите след толкова години бе изключително емоционална. Те си припомниха, че полкът в Момчилград има голям принос за укрепване отбраната на страната и е бил едно от лицата на Българската армия. Десетки са офицерите, които са тръгнали от него, като лейтенанти и старши лейтенанти, командири на взводове и роти, за да стигнат до върховете на военната йерархия. Някои от тях удостоени с генералски звания са заемали високи длъжности. Сред тях са генералите Иван Врачев, Делчо Станимиров, Михаил Йовчев, Бойко Миланов, Янко Янев, Асен Трендафилов, Стефан Николов, Стефан Василев, Иван Добрев и Стоян Топалов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай