Военен самолет транспортира 5-годишно дете от Бургас до Пирогов

Военен самолет транспортира 5-годишно дете от Бургас до Пирогов | StandartNews.com

5-годишно дете в изключително тежко състояние бе транспортирано вчера спешно със самолет от Бургас до столицата. Военната машина кацна в около 17 часа на летище Сарафово, където вече чакаше линейката с малкия Александър.

Спешното му настаняване в "Пирогов" е заради тежки усложнения, получени след зараза с шарка. Момченцето било прието миналата седмица в Инфекциозното отделение на бургаската болница с тежка форма на варицела. Приложеното лечение не дало очакваните резултати и вместо да се подобри, малчуганът започнал рязко да се влошава. Детето е получило тежки усложнения с абцеси по цялото тяло и загноявания на крайниците, признаха лекари.

Родителите са решили да потърсят помощ в столицата, но поради лошото време и поредната снежна виелица, тръгването на път с линейка е било изключително рисковано. Информацията да тежкото състояние на момченцето е достигнала вчера до премиера Бойко Борисов и той е разпоредил Алекс да бъде транспортиран с военен самолет от МБАЛ Бургас до "Пирогов". Машината кацна на летището в Сарафово в 16.45 часа и излетя с детето минути след 17 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай