Водолази търсят скочилият в Струма Едмонт

Водолази търсят скочилият в Струма Едмонт | StandartNews.com

Екип водолази от Пловдив се включиха в издирването на скочилия в събота в река Струма Едмонд Белюл на 17 години от кюстендилското село Копиловци. Момчето потъна в реката след като се хвърли в буйните пролетни води от мост заради облог. Още в първите два дни на издирването спасителите обходили района на реката в протежение на около 25 км от Копиловци до село Четирци, но без резултат.

В издирването като доброволци участват и членуващи в рафтинг клуб пожарникари и спасители, които не са на смяна.
Младежът скочил в Струма само по бански костюм и обувки, но не е открито нищо. Реката е много буйна и мътна. На места има вирове и ями с дълбочина от 2 до 4 метра и водолазите преценяват къде могат да се гмуркат.

Спасителните екипи продължават да претърсват и двата бряга. Ако момчето не бъде открито в района на Кюстендил, в издирването ще се включат и спасителни екипи от Благоевград до откриване на човека, каза шефът на Областна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" в Кюстендил комисар Гроздан Христов.

По думите му вероятността момчето да е оцеляло в бурната река с температура на водата от 4-5 градуса е много малка.
Междувременно кметът на Кюстендил Петър Паунов издаде заповед, с която забранява къпането, плуването, гребането и други водни спортове във всички необезопасени и неохраняеми водни площи на територията на общината .

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай