Внук залови телефонен измамник

Внук залови телефонен измамник | StandartNews.com

Сливен. 23-годишен телефонен измамник от Сливен отнесе бой от внука на баба, от която се опита да измъкне 9000 лева. Бандитът бе заловен след като внукът на 74-годишната баба Рада от село Крушаре се върнал случайно в къщата и видял баба си да чака с пари и злато пред портата.

Жената не разполагала с 9 бона, затова събрала всичките пари, които намерила, включително златни накити и излязла от дома си да изчака "санитаря", на когото трябвало да предаде парите. Сумата била предназначена за нейната дъщеря, която, според измамниците, била със счупен крак и имала нужда от поставяне на 4 златни пирона. Разбирайки какво ще се случи, внукът Димитър, който работи като строител, се обадил на свой съсед и двамата причакали "санитаря".

"Внукът и неговият съсед сами са организирали засадата и са спипали измамника, след което малко го понатупали преди да извикат полицията", заяви пред "Стандарт" кметът на селото Димо Станков. Ако питате мен, малко му е пердахът на този крадец. Лошото е, че останалите измамници са избягали. Те са чакали в БМВ на края на улицата, обясни кметът.

"Стандарт" научи, че 23-годишният бандит се казва Мариян. Той живее в сливенския квартал "Надежда" и е криминално проявен за кражби. Образуваното досъдебно производство ще установи кои са останалите съучастници в измамата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай