Влюбени в нашия фолклор французи танцуват в Разлог

Влюбени в нашия фолклор французи танцуват в Разлог | StandartNews.com

Водени от любовта си към българския фолклор французи пристигнаха на визита в град Разлог. Чужденците, които от дълго време играят наши народни хора, гостуваха в четвъртък сутринта на кмета на общината Красимир Герчев. Управникът официално посрещна в кабинета си 14 представители на френската фолклорна група "Мозайка".

Любопитно е, че членовете й изучават и изпълняват български народни хора от 25 години. Те ще покажат какво могат в петък от 19:30 часа на централния площад в Разлог, когато ще изнесат фолклорен концерт. В музикалното събитие ще се включат Танцова формация „Перун" и Ансамбъл „Разложки мераци". Проявата се организира от общината и градското читалище. Френските любители на българските народни танци са в Разлог по покана на Николай Кутлин, роден в града под Рила планина, който е част от френската група за фолклор „Мозайка".

„Установих се преди 18 години в Сент Етиен във Франция. В тази група намерих отново моето „семейство". Групата е част от асоциацията „Амикал Лаик" от Монплезир, която събира прекрасни хора, с огромно желание, ентусиазъм и любов към нашите българските народни хора. Днес за мен е чест и удоволствие да организираме събитие, което има за цел сближаване и споделяне на опит между фолклорни групи, на традиции и ценности между два народа - българския и френския.", коментира Николай Кутлин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай