Влак отнесе кола на прелез, по чудо няма пострадали

Влак отнесе кола на прелез, по чудо няма пострадали | StandartNews.com

Движението на влакове в района на инцидента е спряно към момента

Благоевград. Пореден инцидент, за късмет без ранени и жертви, стана на жп прелеза край село Ощава. Локомотивът на пътническия влак, пътуващ от Кулата към Дупница, блъсна в понеделник сутринта лек автомобил на неохраняемия прелез преди селището. Съоръжението е обозначено с табели.

Има звукова и светлинна сигнализация, която се е задействала. Но Методи А., който се движел от главен път Е-79 към родното си село Стара Кресна, решил да премине с лекия си автомобил „Рено". Колата е пометена от трена към 08,15 часа. От возилото не става нищо, смачкано е цялото, но по чудо шофьорът се е отървал невредим. Движението на влакове временно бе спряно за изясняване причините за транспортното произшествие.

Само преди 2 месеца, на 18 юли, на същото място шофьор предприе забранено преминаване на жп прелеза и предизвика тежка катастрофа.

Пътническият влак от Петрич за Дупница блъсна кола „Шкода". 30-годишният водач Андон Д. от Разлог бе ранен и настанен за лечение в благоевградската болница с травми и открити рани по главата и лицето, със счупени нос и долна челюст.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай