15:20 ч.

27.05.15

1 мин.

928

0

0

Вино и гурме в английския двор на музея край морето

от Кръстина Маринова |

Вино и гурме в английския двор на музея край морето

Дегустация на вино от над 40 български изби и гурме –меню в три степени ще приготвят топготвачите на България в старта на летния туристически сезон. За трета поредна година, но този път вече с международно участие, се провежда националното изложение "Фестивал вино и храна" като продължение на традициите на изложенията от 30-те години на миналия век във Варна.


Дегустациите и презентациите на феста ще бъдат от 12 до 14 юни в забележителния английски двор на открито в Археологическия музей на града. Ще има съпътстващи семинари и лекции за начина на оценяване на качествата на виното и за работата на винения съдия, както и за това как да направим хубаво кафе вкъщи. Това обясни Георги филипов, зам.-председател на Българската асоциация на сомелиерите.


Фестивалът се провежда както под егидата на браншовите организации, така и на община Варна и на Министерството на туризма.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент