Винената партия близо до бъчвите преди конгреса си

Винената партия близо до бъчвите преди конгреса си | StandartNews.com

Благоевград. Една партия у нас е близо и до масите, и до бъчвите с червен еликсир. Нейните членове тренират усилено за своя най-голям партиен форум – конгреса. Политиката никога не и била и няма да е в дневния ред на уникалната организация. Но с настъпването на зимата властта е наша и без избори, твърдят активистите.

В навечерието на коледните и новогодишните празници останалите партии отдъхват и тогава идва ред на „винените глави" да командват в община Симитли. Курс към управление на кметството ще поемат симпатизантите на сдружението на редовния си 18-и конгрес в средата на декември.

До края на февруари догодина ще се лее руйно червено вино в региона и всички ще ни слушат, обяснява с усмивка председателят на Винената партия Иван Лулейски. Той и съратниците му всеки ден са до бъчвите с вино. „Тази година виното стана превъзходно, макар гроздето да бе с ниска захарност. За нас няма ден, в който да не пийнем от напитката на боговете", твърди Лулейски. Той се хвали, че членската маса вече надхвърля 1100 души. Винената партия не само пийва от еликсира, но и пише книги за него.

Миналата година в навечерието на конгреса издаде третата си книжка „От лозето до трапезата", която е наръчник за производство и за умерено пиене на вино. Първата творба „Виното е любов, любовта е вино" бе със сентенции за течния еликсир, а втората бе песнопойката „Вино и песен". „С вино и песен животът е по-лесен", е един от девизите на организацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай