Вила изгоря до основи в Пирин планина

Вила изгоря до основи в Пирин планина | StandartNews.com

Три големи пожара вдигнаха по тревога огнеборците в Пиринско само в рамките на 12 часа. Вила лумнала в пламъци в петък сутринта в най-новото село – Попови ливади, сигнал за инцидента е подаден в 07,37 часа. Веднага от Гоце Делчев към Пирин планина са тръгнали два екипа на РС ПБЗН. Пожарникарите потушили огъня, но дървената крайградска къща е изгоряла до основи. Няма пострадали хора, тъй като в нея не е имало никой по време на огнената стихия. Разследват се причините за възникването на огненото бедствие. Не се изключва и версията за умишлен палеж, но по-вероятно е късо съединение или отоплителен уред да са причинили пожара. Вилата преди време е била собственост на грък, но после е купена от бизнесмена Стоян С. от Гоце Делчев, който стопанисва баничарница в града.

Пожар в кирпичена 100-годишна къща лумна в четвъртък към 19,00 часа в благоевградското село Бучино. Стопанката на дома Дарина Г. е невредима, тя предизвикала пожара заради небрежност при боравене с открит огън. Постройката е изпепелена. Два екипа огнеборци спрели навреме пламъците, тъй като наблизо е животновъдната ферма на Янко Малаков. В нея фермерът отглежда над 700 овце и кози. „Благодаря и на местните хора, и на пожарникарите, че спасихме фермата. Имаше опасност да се унищожи цялото стадо животни", каза кметският наместник Стоян Ников. Жители на Бучино твърдят, че собственичката на къщата употребила алкохол преди инцидента. Тя има и психично заболяване. Настанена е в психиатрия след пожара.

Рано сутринта в петък е потушен и пожар в къща в курорта Банско. Изгорял е покривът, най-вероятно огънят е тръгнал от комина. Няма пострадали хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай