ВиК Кърджали: Не пийте вода от чешмите

ВиК Кърджали: Не пийте вода от чешмите  | StandartNews.com

Кърджали. От Водното дружество в Кърджали предупреждават всички граждани, потребяващи питейна вода от водоизточник яз. „Боровица" и живеещи в градовете Кърджали и Момчилград и 35 – те села да не пият вода от чешмите.

„Поради проливните дъждове във водосбора на яз. „Боровица" в нощта на 23 юли е постъпила вода в Пречиствателната станция „Енчец" с показател мътност над 150 мг/л. Необичайно високата мътност затруднява нормалната работа на станцията, поради което на изхода от нея мътността е 16 мг/л. Тази стойност е над допустимата по Наредба № 9 за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели", уточняват от ВиК Кърджали.

С оглед на създалата се извънредна ситуация от Водното дружество предупреждават, че до второ съобщение питейната вода може да се използва само да битови нужди – миене, къпане, пране, но не и за пиене и готвене. Всички отговорни длъжностни лица на дружеството са мобилизирани, организирани и инструктирани за изпълнение на задачите в създалата се извънредна обстановка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай