Вигенин с рамо за европроекти на ЮЗУ

Вигенин с рамо за европроекти на ЮЗУ | StandartNews.com

Благоевград. Депутатът от коалиция БСП лява България Кристиан Вигенин обеща подкрепа за Югозападния университет „Неофит Рилски" в Благоевград. Той се среща с ректора проф. Иван Мирчев днес.

Гостът бе запознат със структурата и историята на университета, както и с проблемите и предизвикателствата, които стоят пред единственото държавно висше учебно заведение в Югозападна България. Бившият външен министър поздрави ръководството на висшето учебно заведение за усилията, които полага, за да развива наука и предоставя качествено образование на хилядите свои студенти. Той се ангажира да съдейства като депутат в 43-то НС за решаването на въпросите, пред които е изправен университетът.

Вигенин предложи своята подкрепа за реализацията на европейски проекти и за създаването на партньорства с европейски университети. Депутатът сподели, че ще инициира среща с колегите си от всички партии, избрани от Пиринско, за да се търси съгласие по мерките в подкрепа на развитието на висшето образование в Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай