13:02 ч.

29.06.13

1 мин.

1250

0

0

Видинските деца получиха скейт-площадка за деня на Дунав

от Първолета Цветкова |

Видинските деца получиха скейт-площадка за деня на Дунав

Видин. Скейт-площадка в крайдунавския парк получиха децата от Видин. Тя бе открита от заместник-кмета Добромир Дилов. Площадката е изградена от общината с подкрепата на Дунавски компетентен център.


Придобивката е част от програмата на общината във Видин за честване на деня на Дунав – 29 юни. Пак на великата река е посветен започналият в петък вечер фолклорен фестивал "Танци край Дунава". В него участват 120 танцьори от Видин, Кралево – Сърбия и Бистрица и Турну-Северин – Румъния. Танцьорите бяха приети от кмета на Видин Герго Гергов и всяка група се снима с него.


Това е деветото издание на фестивала, започнал преди 16 години. Целта му е създаване на контакти между групите за национален фолклор в съседните страни и принос за развитие на културния туризъм.


Проявите, посветени на Дунав, включват още театър на брега на Дунав, концерти на местни групи. В програмата е включено и парти на брега на реката при крепостта "Баба Вида" в нощта срещу 1 юли. Участниците в него ще посрещнат Джулай Морнинг на култовото за Видин място.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент