Видинчани масово протестираха срещу винетките

Видинчани масово протестираха срещу винетките | StandartNews.com

Над 300 автомобила преминаха по основните булеварди на Видин – „Панония" и „Цар Александър Втори", в знак на протест срещу новите цени на винетките. В края на града те блокираха движението по главния път Е-79. Шофьори и пътници в тирове, автобуси и леки коли търпеливо чакаха близо час, за да свърши протестът.

Ние сме тук не само защото не сме съгласни с новите цени на винетките, а и защото не сме съгласни със състоянието на пътищата във Видинска област, заяви на импровизирания митинг на пътя лидерката на местната коалиция „Единни за промяан" Росица Кирова. Нека покажем, че не сме съгласни да плащаме за затворени и обходни пътища и да прекратим деспотичното отношение на властимащите към нас.Нека разберат, че народът е суверен, че последната дума е наша, призова лидерката. Нейната коалиция „Единни за промяна", която издигна Кирова за кмет на Видин, организира протеста, с което показа, че има влияние и ще играе важна опозиционна роля сред видинското гражданство.

Участници в протеста споделиха, че парите от винетките не се влагат във Видинско, а за пътищата в Южна България и за магистралите, които не водят до Видин. Ние не можем да отидем до родните си села, обясниха те. Готови са да протестират до тогава, докогато властта обърне внимание на техния район.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай