Видин отново живее с култовия си фестивал „Дунавски вълни"

Видин отново живее с култовия си фестивал „Дунавски вълни" | StandartNews.com

От понеделник вечер до края на месеца Видин отново заживява с най-обичания си фестивал „Дунавски вълни", съобщиха от общината. Старт на събитието дава заместник-кметът Венци Пасков.

Това е четвъртото издание на популярния и обичан от видинчани фестивал. С него общината среща жителите на града с изкуството. Всички концерти, театрални представления и изложби са безплатни.

За разлика от други години, когато всички прояви се случваха на централния площад „Бдинци", сега фестивалът ще оживи позабравената сцена в крепостта „Баба Вида". Първи на тази сцена представят своето изкуство симфониците от местната симфониета с концерт, наречен „Бродуей, Бродуей". Музикантите ще изпълнят откъси от популярни мелоди и мюзикли, ще звучат и произведения на Гершуин.

През следващите дни в крепостта ще има международна изложба, посветена на природата,спектакли на театрите „Абсурд"и „Атом". В крайдунавския парк децата ще радва клоунада и огнено шоу.

На 30 юли започват традиционните дни с „Фиданките". Това е един от танцовите женски ансамбли на града, който кани танцови клубове от страната за надиграване. Танцовите спектакли ще преминат в зала „Фестивална".

Последният фестивален ден на централния площад „Бдинци" ще свири духовият оркестър „Виво" от Монтана, както и антимовската духова музика, обявена за живо човешко съкровище. Народният кулинар Ангел Ангелов ще сготви вкусна манджа за всички в своя юнашки тиган.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай