Вежди даде старт на ремонта в пловдивския театър

Вежди даде старт на ремонта в пловдивския театър | StandartNews.com

Вежди Рашидов даде старт в неделя вечерта на възстановителните работи по театъра в Пловдив, който пострада при страховит пожар през август на 2013-а и направи сградата неизползваема. "За съжаление близо две години нямаше заинтересовани хора - да седнат и да намерят решение за съдбата на един културен институт, на една фабрика за творчество. Когато човек има желание нещо да се случи - намира пътища. Благодарение на премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов успяхме да намерим нужните за ремонта 4 милиона лева", коментира в Пловдив Рашидов. Арт министърът подчерта, че сумата ще се използва по предназначение.

Проектът предвижда подмяна на всички основни инсталационни системи, възстановяване на сцената, инсталиране на нова озвучителна и осветителна система, подобряване на акустиката, монтиране на уреди за пожароизвестяване, изграждане на санитарен възел за хора с увреждания... След ремонта пловдивският театър ще разполага и с медиатека.

Вежди заяви, че ще бъде много щастлив, когато след 6 месеца ще гледа прекрасна пловдивска премиера във вече обновения и изцяло ремонтиран храм на Мелпомена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай