Вдигнаха бесило пред общината в Сопот

Вдигнаха бесило пред общината в Сопот | StandartNews.com

Част от гражданите на Сопот се събраха тази вечер пред общината на протест. Недоволството е срещу тандема Деян Дойнов-Николай Новаков. Хората прочетоха декларация, че под управлението на кмета и зам.-кмета от 2 години в общината цари хаос, безхаберие и управленческа немощ, обяви "Блиц".

Не може заместник кметът да ни нарича дърти пенсионери, ибрихчии, тюфлеци и да се държи в 21 в. като заптие от 19-ти век. Искаме оставката му, скандираха недоволни.

Официалният повод за днешния протест е уволнението на директора на къща музей Иван Вазов - Стефан Филчев. Това стана само 2 месеца преди да изтече мандатът му и според протестиращите поводът е политически. Самият Филчев заяви, че се чувства унизен и скандализиран, защото за почти 5 години е направил страшно много за туризма и развитието на културното наследство в Сопот.

Той ще съди властимащите заради това, че го наричат крадец. Беше приета декларация в подкрепа на Филчев и искането на оставка на кмета и зам. кмета, която ще бъде изпратена до министерството на културата и Народното събрание.

Беше съобщено също, че преди време Гражданският комитет на Сопот е сезирал компетентните органи и министерството на финансите за груби нарушения. Проверката е показала, че има такива и вече е образувано досъдебно производство.

Пред сградата на общината протестиращите поставиха бесилка, тъй като зам.-кметът Новаков направи публично изказване , че ако тази вечер се събират повече от 8 човека той лично ще се обеси.

,

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай