Вдигат заплатите на селските кметове за Великден

Вдигат заплатите на селските кметове за Великден | StandartNews.com

Стара Загора. Кметовете и кметските наместници на селата в Старозагорската община ще получат празнично увеличение на заплатите.

Предложението на кмета на общината за актулизиране на възнагражденията им и ще бъде гласувано от общинските съветници на заседението преди Великден – идния четвъртък, съобщи председателят на местния парламент Емил Христов. Ако предложението бъде прието заплатиите на селските първеници ще скочат с 50-70 лв. Срещу 815 лв вече ще се разписват кметовете наай-големите села - с жители от 1500 до 2000 души. Назначените кметски наместници в най-малките селища, в които живеят до 100 души, пък ще получават 500 лева месечно.

Общо 44 точки и питания включва дневния ред на априлската сесия на градските старейшини, която е била изтеглена с една седмицо по-рано заради Великден. Сред тях са предложение за допълнителни разходи в тазгодишния бюджет на общината, общо над 290 хил. лева, отчет за изпълнение на програмата за развитие на читалищната дейност, промяна на предназанчението на детска градина в кв. Зора" и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай