Възстановяват рухнал от пороите мост

Възстановяват рухнал от пороите мост | StandartNews.com

Проектът за възстановяване на рухналия от пороите през март мост за мъглижкото с. Сливито, на стойност 190 000 лв., вече е одобрен от междуведомствената комисия и предстои да бъде разгледан на заседание на правителството. Това съобщи старозагорският областен управител Георги Ранов на среща с местните хора и общинското ръководство на място при срутилия се мост днес След отпускане на средствата ремонтът можел да бъде извършен за около две седмици.. Заради опасност от пропадане в реката на компрометираното пътно съоръжение и предотвратяване на нещастни случаи мостът все още е затворен и до селото в момента може да се стигне само по обходен планински маршрут.

В Сливото живеят постоянно около 14 души, останалите къщи, предимно вили, се обитават в почивните дни. Старозагорският губернатор увери още хората, че ще настоява предгорското стопанство да бъде забранено движението на тежкотоварни камиони с дървесина, които също увреждат моста. и инфраструктурата на Сливито.

Освен пропадналия мостът, областният управител и неговият екип огледаха и свлачищата по пътя за селото, заради които на някои места настилката е пропаднала. Едно от срутванията е предизвикало много сериозни поражения върху платното. Областният управител е изпратил до междуведомствената комисия проект за укрепване и на свлачището.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай