Във Видин 25 семейства посрещат празника в нови жилища

Във Видин 25 семейства посрещат празника в нови жилища | StandartNews.com

Кметът на Видин Герго Гергов поздрави първите новодомци в току-що завършените социални жилища на общината. Макър и в отпуск по болест, той дойде на тържеството за връчване на ключовете и сподели радостта на хората, които за пръв път в живота си влизат в модерен и обзаведен дом.

Първи ключовете си получиха 25 семейства, които ще живеят в комплекс „Гео Милев". В него са изградени 4 нови двуетажни сгради по проекта „Съвременни социални жилища", финансиран от оперативната програма „Регионално развитие". Стойността му е 3,9 млн. лв.

Освен в комплекс „Гео Милев" по същия проект са изградени и нови домове в комплекс „Строител". В него са преустроени и модернизирани 9 едноетажни съществуващи сгради. Общо на двете места във Видин ще живеят 280 души, повечето от които са роми.

Предстои общината да предаде ключовете от жилищата и на останалите семейства, предвидени за настаняване. С това те стават нейни наематели за срок от 5 години. От името на новодомците Пламена Момчилова благодари за топлата грижа и обеща новодомците да бъдат добри стопани на модерните си домове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай