Във Флорентин минаха на румънска телевизия

Във Флорентин минаха на румънска телевизия | StandartNews.com

Видин. Жителите на село Флорентин, община Ново село, минаха на румънска телевизия, съобщи кметът Мая Иванова. Тя се гледа безпрепятствено и с много добър образ. Причината е, че с цифровизацията са останали без сигнал. Телевизия гледат само тези, които са абонати на „Булсатком", „Виваком" или местните кабелни оператори.

Селото е едно от 393-те населени места, където по технически причини цифровият сигнал не може да достигне. Флорентин се намира в падина на брега на Дунав. Досега е приемало аналоговия сигнал с изграден преди 30 години ретранслатор.

Кметът Мая Иванова е предупредила органа по цифровизацията, че селото ще остане без сигнал. От там и отговорили, че инвестиция за толкова малко хора не може да се прави.

Във Флорентин живеят 334 души, но през лятото броят им се увеличава. 39 от тях са получили безплатно устройство за цифрова телевизия, което не може да използват.

Без безплатна телевизия остават и жители на отделни квартали на близките села Ясен и Неговановци. Те имат един избор – да си платят на кабелен оператор, ако искат да гледат българските канали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай