Въртят 150 агнета в Златоград

Въртят 150 агнета в Златоград  | StandartNews.com

Златоград става родопската столица на чевермето на 7 май. Тогава ще бъдат опечени 150 агнета. Жители и гости на празника ще похапват традиционния за региона деликатес по звуците на каба гайди, песни и танци.

Община Златоград организира фестивала на чеверметата за трета поредна година. Оказва се, че има едно условие, за да присъствате на него - дрескод народната носия.

Празничната програма започва в 9:00 часа на 7 май с възстановка на кулинарна работилница на открито. Пред очите на гостите, градският парк ще се превърне в родопски двор, на който ще бъдат приготвени автентични златоградски ястия от преди век.

В 11.00 часа започва тържественото откриване на празника с участието на оркестър „101 каба гайди". От 11.30 часа пък е предвиден фолклорен концерт на Ансамбъл „Българе", програмата ще продължи изпълнения на Николай Славеев и оркестър . От 14.30 часа е фолклорният концерт на Национално училище за фолклорни изкуства – Широка лъка, а от 15.30 часа народното веселие продължава с оркестър „ПИМ" – Тинчо Севдалинов и фолклорни самодейни състави от Община Златоград.

Програмата ще продължи с фолклорен концерт на Ансамбъл „Тракия" -Пловдив, а от 20.00 часа за всички любители на хората, на площада ще свирят „Виевска фолк група".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай