Варненското енерго обяви готовност за зимата

Варненското енерго обяви готовност за зимата | StandartNews.com

Варна. "Енерго Про" е готово за зимата - с материали на склад за 13,5 млн. лв., 396 ремонтни и 70 аварийни екипа и 926 автомобила. Това обяви управителят на дружеството, обслужващо 9 области в Североизточна България, Стефан Абаджиев.

Според него честите аварии се дължали на факта, че голяма част от мрежата е въздушна, а нямало национална политика за инвестиции в мрежовата инфраструктура. Въпреки понесените от намалените цени на тока загуби от 74 млн. лв., за 2 г. "Енерго Про" е вложило в реконструкции на мрежата близо 48,6 млн. лв., каза още Абаджиев на брифинг, свикан час преди насрочения от Независимата синдикална федерация на енергетиците (НСФЕБ) митинг във Варна срещу политиката на "Енерго Про". Шефът на дружеството иска публично извинение от лидера на НСФЕБ Божидар Митев заради твърденията му, че населението на Североизточна България може да остане на тъмно и студено. "Това са манипулации. Ако Митев не се извини, ще предприемем действия, за да защитим името на компанията. Наели сме и консултанти за това", обяви управителят.

На свикания протест дойдоха едва десетина души – самият Божидар Митев, няколко съкратени служители, които съдят компанията, както и познати лица от миналогодишните февруарски протести във Варна. "Работещите не излизат, защото ги е страх", обясниха те. Трите останали синдиката в "Енерго Про" се разграничиха от протеста. "Няма за какво да се извинявам, готов съм да споря. Половината наличности в складовете са смарт електромери, които не се ползват заради липсата на софтуер. "Няма трансформаторно масло, във Варна аварийните екипи са едва 11 души", твърди синдикалистът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай