Варненският Великден с благотворителен концерт –изложба

Варненският Великден с благотворителен концерт –изложба | StandartNews.com

С благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславския митрополит Йоан и под егидата на кмета на Варна Иван Портних утре на Светла неделя се провежда изложба-концерт. Тя ще е под мотото „Всички за вярата" в полза на новия храм на морската столица "Св. Преподобномъченик Прокопий Варненски". С голямото артсъбитие известната школа по изкуства „Магия 7" чества своя четвърт век от своето създаване. Благотворителността съпътства нейните 25 години под формата на изложби и концерти за АГ болницата в града, отделенията по неонатология към МБАЛ "Св. Анна" и УМБАЛ "Св. Марина", за децата от Могилино, за лишените от родителски грижи и други.

Създателят на школа „Магия 7" Фани Маер Леви е носител на наградите „Варненски народен будител", „Сребърна монета „Иван Златоуст", плакет на община Варна", на централен полицейски клуб по бойни изкуства към МВР.Тя е автор на проекта"Талантите на Варна се завръщат".

В концерта утре от 12 часа в зала 1 на ФКЦ участват малките танцьори на школата от 3 до 6 години и ще бъдат изложени над 300 творби на малките художници на Варна.

Специални гости са "Весели щурчета" с ръководител Радослава Димова, ,Младежки танцов състав "Дивни танци"– ръководител Диана Добрева и Хор на Варненските момчета и младежи – диригент Дарина Кроснева. В залата ще чуваме само българска реч, ще слушаме само българска музика, ще гледаме само български танци. Ще обединим в едно вяра, българщина, духовност и светлина в името на доброто, уверяват инциаторите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай