12:55 ч.

04.02.16

2 мин.

1043

0

0

Варненски училища и градини спестиха над 102 000 лв. от ел. енергия

от Стандарт |

Варненски училища и градини спестиха над 102 000 лв. от ел. енергия

За девет месеца - от 1-ви април до 31-ви декември м.г., общинските училища и детски градини във Варна са спестили 102 001,50 лв. от електроенергия, което е 24% от предвидените разходи. Прогнозите са, че до 31-ви март т. г. сумата ще нарасне на 168 562 лв. Това ще стане обаче, ако всички общински училища и детски градини излязат на свободния пазар за доставка на електроенергия, съобщи Елена Кенарова - главен експерт в общинската дирекция "Образование и младежки дейности" , по време на работната среща между общинските служители, директорите на общинските училища и представители на „Енерго Про".


По време на разговорите са били обсъдени възможностите за договаряне и предоговаряне на условията за купуване на ел.енергия на свободния пазар. От 1-ви април училищата ще могат да ползват комбинирани услуги, отпада и изискването за авансово плащане на сметките, стана ясно по време на срещата.


На вниманието на директорите отново е била поставена темата за разширяване на електронния прием в първи клас като част от политиката на общинската дирекция за увеличаване броя на електронните услуги в образованието. Към електронен прием за новата учебна година са преминали още две училища - ОУ "А. Страшимиров" и СОУПЧЕ "А. С. Пушкин".


Директорът на дирекция "Образование и младежки дейности" Лилия Христова е акцентирала върху необходимостта от своевременно провеждане на процедури, свързани с ремонтите по капиталовата програма за 2016 г.


"Целта е те да се извършват през лятната ваканция и базата да е своевременно готова за новата учебна година. Във връзка с това е необходимо директорите да предприемат действия за обследване на сградите и планиране на неотложни ремонтни дейности за следващата календарна година", коментира тя.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент