Варненски полицаи, спасили куче, се прочуха във Фейсбук

Варненски полицаи, спасили куче, се прочуха във Фейсбук | StandartNews.com

Двама полицаи от Варна, спасили куче, заключено в автомобил без храна и вода, се прочуха във Фейсбук. Момиче публикува техни снимки в социалната мрежа, след което под тях заваляха коментари за хуманната постъпка.

Варненка забелязала, че два поредни дни пред блока й стои кола, в която има заключен пинчер. Сияна видяла, че то няма храна, нито вода, а прозорците на колата са плътно затворени. Това я накарало да се обади на спешния телефон 112 и да сигнализира за животното.

„Буквално на 5-ата минута полицейския патрул беше пред вкъщи. Огледаха колата, може би търсеха собственик или нещо такова. Отвориха колата с помощта на едно желязо, един съсед им помогна. Изкараха кученцето от вътре, донесоха му вода", разказва момичето пред бТВ.

„Макар и кученце, това е живо същество и трябва да му се помогне", споделя старши полицай Николай Ямболов, който се отзовал на сигнала заедно с колегата му Павел Пеев.

Собственикът на кучето е издирен и му е съставен акт от община Варна. Той обяснил на униформените, че отишъл на гости и оставил кучето да пренощува в колата. Оказва се, че кученцето, оставено без надзор, не е регистрирано.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай