Варна търси песен -хит за Европейска младежка столица 2017

Варна търси песен -хит за Европейска младежка столица 2017 | StandartNews.com

Община Варна обявява национален конкурс за написване на песен, посветена на спечелената титла – „Европейска младежка столица 2017", съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности". Той ще се проведе на два етапа – за избор на текст и на музика.

В надпреварата за текст право на участие имат всички лица на възраст от 16 до 29 години. Текстът трябва да е на български език, с до 4 основни четиристишия и 1 припев. Всеки автор може да участва с до 2 творби. Крайният срок за предаване на текстовете е 30-ти октомври 2015 г. на електронен адрес: [email protected], с придружаваща информация – три имена, възраст и телефон за контакт. Наградният фонд е 1000 лева.

Тричленно жури от професионални автори ще оценява творбите. До 20 дни ще обявим имената на журито, което ще бъде напълно безпристрастно и независимо от общинската администрация, увери шефката на дирекция „Образование и младежки дейности" Лилия Христова. Вторият етап от конкурса е за музика към избрания текст.

Ще искаме песента да бъде жизнерадостна, много мелодична, обясни Лилия Христова и припомни например, че на младежки конкурс някога във Варна се е появил текста на Стефан Митров Ще ти говоря за любов". След това Мария Нейкова го направи хит.

Междувременно рапърът Христо Карацанов, познат като Black Chief сътвори песен за родния си град Варна, съобщи Дарик радио. В нея той пее за обновените улици, за Морската градина, за най-старото злато на света, за нощния живот и дори колко са хубави варненци. Парчето се казва „Варна" и е посветено на спечелената титла „Европейска младежка столица 2017".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай