Вандали вилняха в благоевградски парк

Вандали вилняха в благоевградски парк | StandartNews.com

Монтират видеокамери, за да спрат гамените

Пореден вандалски акт и посегателство върху парк „Даме Груев" в Благоевград. Този път обект на разрушителната сила на неизвестни засега извършители са били чешма и една от скейтборд площадките. При предишни безчинства на гамени бяха съсипани арт инсталацията, много кашпи и лампи.

След новия вандалски щурм бе направена проверка на място от заместник-кмета по строителство и сигурност Янко Янков и специалисти от общинска администрация. С тях бяха и представители на фирмата, която отговаря за изпълнението и поддръжката на обектите в парка.

Веднага започнаха и дейности по обновяване на скейтборд площадката, която ще бъде стабилизирана, укрепена и реновирана. Чешмата също ще бъде подновена и ще бъде по-масивна и здрава. В района на парка ще бъдат монтирани камери за видеонаблюдение.

Продължава издирването на тези, които са причинили щетите. Бъдат ли заловени, ще им се наложат съответните наказания. Общинското ръководство апелира за отговорно отношение към общинската собственост. Призовават се гражданите, които имат информация за нарушители на реда и вандалски прояви, да подават сигнали и в полицията, и на „горещия" телефон в кметството - 073/ 88 44 34, в дните от понеделник до петък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай