В село Малорад искат публично опозоряване на крадците

В село Малорад искат публично опозоряване на крадците | StandartNews.com

Враца. Препатилите от грабежи жители на врачанското село Малорад искат всеки крадец, който арестува полицията, да бъде качен на сцената на читалището. Та да усети публичния позор, да го видят жертвите му и да го заплюят.

Чашата на търпението им преля, след като преди десетина дни трима маскирани нахлуха в къщата на Вена и Васко Лесичкови. Те пребиха жестоко възрастните хора и задигнаха три хиляди лева, приготвени за операция на неподвижната им дъщеря Галя.

По-реални мерки за справяне с престъпниците предложи шефът на областната дирекция на МВР комисар Иван Кирилов, който дойде в селото. От понеделник служители на жандармерията ще помагат на двата екипа патрулиращи полицаи, съобщи той. За да се пресече всяка възможност апашите да пласират плячката си, започват денонощни проверки и наблюдение на пунктовете за изкупуване на черни и цветни метали не само във врачанско, но и в областите Видин, Монтана и София. Затяга се и контролът на заложните къщи. Селото скоро ще има и Биг Брадър, обеща пък областният управител Венцислав Василев. Според него в публичната инвестиционна програма за растеж и устойчиво развитие на регионите има средства за видеонаблюдение в селата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай