В Перник търсят бармани и сервитьори за морето

В Перник търсят бармани и сервитьори за морето | StandartNews.com

По 10 свободни работни места за бармани, сервитьори и камериери е обявило в последния си бюлетин Бюрото по труда в Перник. Набира се персонал за хотели в Приморско през лятото, обясни шефът на дирекцията Росен Симеонов. Кандидатите трябва да са със средно образование, но да владеят френски или английски език.

Общо 75 са обявените свободни работни места в Перник. Търсят се 10 шивачки , които ще получават заплати по разценки и петима охранители със средно образование. Най-високите обявени заплати от по 800 и 850 лева са заварчици.

Петима младежи от Перник са вече са подали документи като кандидати да се възползват от възможностите на програмата „The Job of my Life" на Федералната агенция по труда към германското Министерство на труда и социалната политика. За четвърта поредна година чрез тази програма младежи от ЕС/ЕИП получават подпомогне, включително и финансово да започнат дуално професионално обучение във Федералната Република. Още четирима перничани на възраст от 18 до 27 години се готвят да кандидатстват след проведен информационен ден за програмата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай