09:16 ч.

30.04.13

1 мин.

900

0

0

В Момчилград „засичат" кравите чрез Джи Пи Ес

от Ирина Ангелова |

В Момчилград „засичат" кравите чрез Джи Пи Ес

Солени глоби предвиждат за стопаните нарушители


В Момчилград „засичат" кравите чрез Джи Пи Ес дали пасят на забранени места.


Служители от общинска администрация в Момчилград се принудиха да определят по този начин местоположението на животните, които пасят на забранени места – паркове, зелени площи, междублокови пространства.


От началото на април те снимат животните и ушните им марки, а системата за позициониране показва точно къде се намира кравата. Мерките бяха предприети заради нехайството на някои собственици на едър рогат добитък и жалбите на жители на града, че кравите унищожават цветя и тревни площи. 14 са нарушенията от началото на април, които служителите са регистрирали с фотообектив с Джи Пи Ес. До момента са съставени 7 акта за административни нарушения, към които са приложени снимки на животните и техните координати. 100 лв. е минималната глоба при пускане на свободна паша в града, от 600 до 2000 лева е санкцията при следващо нарушение.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент