В Кресна искат видеокамери срещу бързи шофьори

В Кресна искат видеокамери срещу бързи шофьори | StandartNews.com

Нелепата смърт в жестока катастрофа на двама мъже от град Кресна отново постави на дневен ред проблема с опасното шофиране в населеното място.

В челен сблъсък в центъра на населеното място в неделя сутринта на място загинаха 49-годишният кметски наместник на село Влахи Кирил Петров и 59-годишният Димитър Симов. Жестокият пътен инцидент стана към 06,30 часа на главен път Е-79. Пикап "Рено", в който пътували 4-ма мъже, които отивали на работа в овцеферма, се удари в лек автомобил "Мерцедес А 160", шофиран от 25-годишната Михаела Осева от петричкото село Митино. Реното излизало от жп подлеза, за да се включи в шосето за Гърция, а мерцедесът пътувал към Благоевград. Пикапът отнел предимството на другата кола. Най-вероятно мерцедесът се е движел с превишена скорост, но това ще бъде доказано с назначените експертизи.

При челния удар издъхнаха 49-годишният шофьор и возещият се до него мъж. Другите двама техни спътници Георги Пандев и Георги Угринов са ранени и са в болница, но няма опасност за живота им. Водачката на мерцедеса също пострада и е в МБАЛ – Благоевград с коремна травма, комоцио и контузно-разкъсни рани.

„Проблемът е, че в нощните часове, когато трафикът не е силен, шофьорите карат и с над 100 км в час, а ограничението е 50 км в час. Много пъти сме коментирали този казус по време на наши сесии. Сега ще се вземат мерки, но след дъжд качулка. С цената на два човешки живота. Настояваме за монтирането на видеокамери от двете страни на този подлез. Няма видимост при включването в главния път. Дори бутафорни камери ще свършат работа и ще респектират водачите", твърди председателят на общинския съвет в Кресна Георги Георгиев.

Главният път, който води за Гърция, дели града на две. Заради опасния подлез всеки учебен ден общината праща дежурен служител, който да обезпечи безопасното им прибиране вкъщи. Това се прави между 13,00 и 14,00 часа, както и между 16,00 и 17,00 часа.

„Някои ученици си тръгват от училище след края на учебните часове, а други – след занималнята. Не може всеки ден да треперим за живота на собствените си деца. Наясно сме, че не може да се постави светофар, тъй като е главен път, но има други начини да се принудят шофьорите да спазват правилата за движение", убеден е Георги Георгиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай