В Кърджали изследват безплатно за хепатит B и C

В Кърджали изследват безплатно за хепатит B и C | StandartNews.com

Кърджали. Безплатни и анонимни скринингови изследвания за хепатит B и C започнаха в Кърджали. Те ще се проведат в клиничната лаборатория на ДКЦ 1 в дните от 28 до 31 юли. Безплатните изследвания са част от едномесечната Национална информационна кампания за борба с хепатита „Информирай се!", която беше открита в края на юни и която цели да отбележи Световния ден за борба с хепатита.

„Изследванията се осъществяват в клинична лаборатория на медицинско заведение, като за провеждането им не съществуват ограничения за консумация на храна и напитки", уточняват организаторите от Национално сдружение за борба с хепатита „Хепасист". На всички желаещи да се възползват от безплатните изследвания ще бъдат предоставени и печатни информационни материали за заболяването.

Подобни публични скринингови акции са от изключително значение, тъй като те дават възможност на максимално голям брой хора по бърз и достъпен начин да установят своя статус, а ако са заразени – да им бъде оказано съдействие и подкрепа за подобряване на здравословното им състояние.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай