В Добрич ще изнасят водомерите от апартаментите в общи табла

В Добрич ще изнасят водомерите от апартаментите в общи табла | StandartNews.com

Добрич. ВиК - Добрич, разработва проект за изнасяне на водомерите от апартаментите в етажните собствености в града и обособяването им във водомерни табла във входовете по подобие на електромерите. Това съобщи управителят на водното дружество инж. Юлиян Иванов, като добави, че ще се кандидатства с проектното предложение пред ПУДООС. Иванов заяви още, че очаква през април да започне предпроектното проучване на нов водопровод, който ще доведе до подобряване на водоподаването към града, като осигури вода от язовир "Цонево".

 

В момента тече процедура в МРР по избор на проектантски екип, уточни Иванов. Той допълни, че ако до два месеца не стартира проектът за воден цикъл на Добрич, то дружеството със собствени сили ще изработи до края на годината нов проект, с който през 2015 г. да кандидатства за финансиране по програмите от новия програмен период.

 

"Това е от изключителна важност, защото загубите на вода в Добрич са 84 на сто. Причината е изключително амортизираната остаряла водопреносна мрежа. Наред с откритите аварии има голямо количество скрити течове. За да намалим загубите на вода в компанията има звено от 9 души, които работят от 22 часа вечер до 4 часа сутринта и с техника прослушват системата, за да могат да откриват именно такива скрити аварии, които да се отстраняват. Амбицията е до края на годината да намалим загубите до 63 на сто" - каза още Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай