В Дълги дел от чешмите потече чиста вода

В Дълги дел от чешмите потече чиста вода | StandartNews.com

От чешмите в село Дълги дел потече чиста вода, похвали се кметският наместник Стефан Митев. След 10 месеца на минерална вода от магазина 160-те му жители се радват на чиста вода за пиене.

Водопроводът на селото, дълъг 2 км, бе прекъснат на 4 септември м.г. при пороен дъжд, наводнил целия рейон. Огоста потече пълноводна и отнесе мостове, разруши подпорни стени. Заради трудно достъпната местност, през която преминава водопроводът, той не можа да бъде поправен. По вътрешната мрежа бе пусната вода от реката, но тя е използвана само за битови нужди. Ремонтът е станал възможен едва в началото на юли. На чиста вода се радват и в съседното село Говежда, който се снабдява от същите тръби, обяснява управникът.
На две места река Огоста е излязла от коритото си и е потекла по друго русло. Върнахме я в предишното и, каза още кметът.
Възстановени са и мостовете и подпорните стени. Последно е бил ремонтиран мостът към местността „Младени вир", по който се стига до селската зона за отдих и туризъм. Вече стягаме празник на Балкана, провеждаме го на 8 август, допълни Стефан Митов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай