В частен автосервиз ще гласуват на евроизборите в Гълъбово

Старозагорските депутати от ГЕРБ / в средата Пламен Йорданов/

В частен автосервиз ще гласуват на евроизборите в Гълъбово | StandartNews.com

Стара Загора. Секционнна избирателна комисия за евроизборите е образувана в частен автосервиз в Гълъбово в разрез със законните разпоредби. За това алармира народният представител от ГЕРБ Пламен Йорданов в понеделник. Според него имало сериозни опасения, че вотът в тази секция може да бъде опорочен, а чрез камерите, които са разположени по закон в автосервизите, гласуването можело да бъде и контролирано. Депутатът се опитал да подаде жалба срещу това решение на кмета на Гълъбово до районната избирателна комисия в законния тридневен срок. Оказало се обаче, че назначената още на 3 април с решение на ЦИК районна избирателна комисия, която трябвало да встъпи в правата си в петък не е работила нито този ден, нито следващите два дни. Йорданов е бил принуден да пусне жалба до ЦИК, срещу невъзможността за обжалване на кметската заповед за разполагане на избирателна секция в частен сервиз.

Според депутата самите консултации за състава на районната избирателна комисия в Стара Загора също са били опорочени. Между парламенартарно представените партии не е било постигнато съгласие. Въпреки това в изпратения протокол областният управител Живка Аладжова е посочила точно обратното и дори предложила състава на комисията в разрез с правомощията си.

Всички тези факти подсказват безобразията, които управляващите готвят по време на предстоящите избори и са доказателство, че те ще се проведат без да се спазват никакви правила, смята старозагорският депутат от ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай