В Брежани празнуваха със стотици гости

В Брежани празнуваха със стотици гости | StandartNews.com

Жителите на село Брежани празнуваха заедно със стотици гости от община Симитли. В неделната вечер много хора изпълниха площада за празника на населеното място. Музикалната програма започна с изпълненията на самодейни състави от селото, а малки певици в хор изненадаха публиката със зашеметяващи изпълнения. Певецът Кирил Костов накара хората да станат и да извият кръшни хора пред сцената на площада.

Кметът на Брежани Благой Стефанов се обърна към всички гости с приветствено слово и благодари на кмета на община Симитли Апостол Апостолов за помощта при организирането на празничния ден и усилията му за промяната на облика на общината. Снежина Андреева вдигна тонуса и настроението на празнуващите с хитове на македонската музика. Под ритмите на поп фолк музиката младежите не спряха да танцуват, когато на сцената излезе Теди Александрова. Празнична заря озари накрая небето над Брежани.

На църковния празник Петровден, който е днес, в 13:00 часа в центъра на селото местните ще се съберат на обща трапеза с курбан за здраве и тържествена света литургия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай