В Благоевград нищиха проблемите на социалната икономика

В Благоевград нищиха проблемите на социалната икономика  | StandartNews.com

Дискусия за проблемите на социалната политика се проведе на кръгла маса на тема „Социалната икономика и социалното предприемачество в България – възможности пред младите хора". Форумът бе организиран в Благоевград от Икономическия и социален съвет и Министерството на труда и социалната политика. Общината е официален партньор на събитието. На срещата присъстваха проф. д-р Лалко Дулевски, председател на икономически и социален съвет на Република България, представители на Регионалния инспекторат по образование, на Търговско-промишлена палата, на дирекция „Социално подпомагане", на Югозападния университет, на техникуми и училища.

„Проблемите на социалната икономика са проблеми на хората. И въпросите, отговорите и решенията на тези проблеми се решават не в София, а на територията, където може да се чуе и сподели опит и предложения за следващи решения в тази област", каза проф. д-р Лалко Дулевски.

„Кръглата маса ше постигне целта си като предоставим възможностите и перспективите към младите хора за начините и условията за предприемачество чрез финансовите инструменти на Европейския съюз, чрез възможностите, които предоставя Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност", ОП „Развитие на човешките ресурси", ОП „Наука, образование, интелигентен растеж", заяви Зорница Кралева, зам.-кмет по европейските проекти в община Благоевград. Тя посочи като пример многото студенти, които са в чужбина, и се занимават активно с предприемачество, което впоследствие развиват в социални предприятия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай